Harry Potter week

14 november 2018

 

Een aantal weken geleden was er een themaweek in het thema Harry Poter. Toen dit aangekondigd werd was ik al zeer enthousiast, en de week voldeed ook zeker aan mijn verwachtingen. Ik denk ook dat veel internen dit leuk vonden.

 

We zullen beginnen bij de eerste dag, de maandag, op deze avond zijn we begonnen met het sorteren in ‘huizen’ aan de hand van de sorteerhoed. Op het eerste zicht leek dit een heel leuk concept en dit was het ook, maar persoonlijk vond ik het wel jammer dat er meer gekeken werd naar vriendengroepjes dan naar kenmerken.

De dinsdag werd de eerste Harry Potter film getoond in de filmzaal. Jammer genoeg konden we nergens een deftige Nederlandstalige versie vinden, dus daarom hebben we gekeken in het Frans met ondertiteling. Zo oefenden we een beetje ons Frans.

De leukste dag, de woensdag, stond er veel op het programma. De middag begon met een leuke Harry Potter quiz die ook goed in elkaar zat en goed georganiseerd was. Hierna deden we ‘Zwerkbal’ dit was zeker ook een leuk concept, maar dit was minder goed uitgewerkt dan de quiz (waarschijnlijk doordat meneer Benoît ziek was). Dit kwam misschien ook doordat het niet de beste leeftijdsgroep was om zo een soort spelletjes mee te spelen. Als derde activiteit werd er creatief koken georganiseerd. Deze activiteit vond ik persoonlijk de minst leuke, maar dit is dan ook mijn mening en niet die van sommige meisjes. In de avond was er een groot feestmaal in de eetzaal samen met alle internen, directie, opvoeders en een aantal leerkrachten. Dit was zeker aangenaam en het was ook heel lekker.

De donderdag avond mochten andere  groepjes naar de excaperoom.

Tussendoor werd er ook een superleuke escape room georganiseerd door meneer Maxime. Persoonlijk vond ik dit de leukste activiteit.

Al bij al vond ik het heel leuk om een thema week te doen op internaat. En indien mogelijk zou dit zeker leuk zijn op een jaarlijkse basis.

Vic Vansteelant-