Music for Life – Kanotocht

13 december 2017

We hadden een goeie voorbereiding achter de rug met de lagere school internen van Internaat Sint-Leo Hemelsdaele. Kiezen van een actie, het goed doel uitkiezen, alles op punt zetten…. Uitnodigingen werden gemaakt en uitgedeeld. We kozen om met twee reuzenkano’s te varen van Brugge naar Damme. Een traject van zo’n 4 kilometer. Dit traject lieten we sponsoren door ouders, leerkrachten, opvoeders, internen, sympathisanten… Al dit sponsorgeld geven we integraal aan Kloen vzw. Zij zetten zich belangeloos in voor de Ziekenhuisclowns, het Clownshuis, de Hôpclowns, Muco en Orka.

We zijn gisteren met twee reuzekano’s die gesponsord werden door The Outsider Coast. Zij stonden ons ook bij tijdens de voorbereiding en de tocht zelf. Deze organisatie heeft ervaring met het organiseren van tochten met kano’s. De perfecte begeleiding dus om met onze 20 internen van de lagere school en opvoeders deze tocht te ondernemen.
De weergoden waren de enige die nog roet in het eten konden gooien. De buienradar, windrichting en sterkte, temperaturen werden nauwgezet in het oog gehouden. Gelukkig kregen we achterwind en kwam de regen pas op wanneer we aankwamen in Damme! Perfecter kon niet!
We kregen voor het vertrek een duidelijke briefing, hoe we moesten peddelen, waarop we moesten letten… Wanneer iedereen zijn zwemvest en pendel in de hand had was het eindelijk zo ver! De tocht kon starten, er heerste een gezonde concurrentie tussen de twee boten. De sfeer zat er alvast goed in! Met kleurrijke pruiken, clownsmutsen en vrolijke muziek vaarden we tot Damme!
Wat hebben ze het goed gedaan! De groep bestond uit internen van het 2 de leerjaar tot het 6de leerjaar aangevuld met opvoeders en een begeleider van The Outsider. Na een klein uurtje varen werden we opgewacht dooreen aantal ouders die ons langs de tocht ook aanmoedigden van aan de waterkant. Na het uitstappen konden we ons dankzij sponsoring van Winterland De Smisse in Damme opwarmen aan een warme chocomelk en onze honger stillen met een suikerwafel.
We kunnen terugblikken op een geslaagde activiteit die ongeveer 200 euro opbracht.(We zijn nog volop aan het tellen) En we zijn vooral een schitterende ervaring rijker!