FAQ

Naar aanleiding van het Covid 19 virus proberen we een antwoord te geven op de meest gestelde vragen tijdens een rondleiding op ons internaat. Veel van deze antwoorden gelden alleen voor de internen van de middelbare afdelingen.


Wat kost het internaat? 

Hoeveel studie hebben de internen per dag? Zie de dagindeling

Hoe laat moeten internen opstaan? Zie de dagindeling

Wat is de dagindeling op het internaat?

Is het internaat open op zondagavond?

Neen, wij zijn pas open op maandagmorgen vanaf 07.30 uur.

Mag ik zelf mijn eigen snoepgoed of drankjes meebrengen?  

Ja, dat mag. De opvoeders stimuleren verder een gezonde levensstijl.

Mag ik mijn eigen laptop meebrengen? 

Een eigen laptop mag je meebrengen vanaf de 2de graad maar dit is geen must. Het internaat voorziet in alle graden en op alle afdelingen een aantal eigen computers.  Internen van de 1ste graad kunnen in de studiezaal op de computer van het internaat werken. Op alle vestigingen kan je ook iets printen.

Mag ik mijn eigen smartphone zomaar gebruiken op internaat en op elk moment?

Ja, dat mag, We gebruiken de  gsm niet in de studietijd of aan tafel. Tijdens de woensdagmiddagactiviteiten beperken we het gebruik van de gsm tot een minimum.

Om 21.30 u worden de gsm’s van de 1ste graad opgehaald. Voor de 2de graad kan dit ook gebeuren, weliswaar na afspraak met de ouders en de intern.  De 3de graad houdt de gsm bij zich, tenzij

Kan ik een persoonlijk koelkastje op mijn kamer plaatsen? 

Om veiligheidsredenen is dit niet mogelijk. Op alle vestigingen zijn gemeenschappelijke koelkasten voorzien waarin je iets fris kan houden.

Moeten de internen zelf hun kamer poetsen? 

Jijzelf poetst de lavabo, ruimt je kamer op, maakt je bed op en neemt het stof af.

De mensen van de poetsdienst komen de vloer onderhouden.

Wanneer kun je in augustus de kamer komen inrichten?

Eind augustus zijn een aantal momenten voorzien om je kamer te komen inrichten. Zowel op een weekdag als op zaterdag. Die data worden bekendgemaakt bij alle internen van zodra ze vaststaan.

Wat heb je nodig als je de kamer komt inrichten?

Zijn jullie een streng internaat?  

Als je vraagt is of we een duidelijke structuur hebben met strikte afspraken, dan is het antwoord ja. Als je vraag is of we een menselijke aanpak hebben waarbij iedereen die fouten maakt een nieuwe kans kan krijgen, is het antwoord al even positief.

Kan ik het internaat gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer? 

Alle vestigingen liggen vlak bij een bushalte met zeer vlotte bediening en op ongeveer 10 minuten busrit van het station van Brugge.

Heeft iedereen een individuele kamer?

Ja, iedereen heeft een eigen kamer.

Is er een uniform op jullie internaat?

Neen,  wij hebben geen uniform op internaat.

Kan ik in het weekend een “vergeten” boek komen ophalen op het internaat?

Na een drukke internaatsweek sluiten we op vrijdag het internaat om 16.30 u.  Prettig weekend voor iedereen, internen, opvoeders en beheerders.

Is er een televisie op internaat?

Tijdens de avondontspanning kan je TV kijken, je kan gezelschapsspellen spelen, er zijn kleinere avondactiviteiten, en er is mogelijkheid om te sporten in de sportzaal of op de speelplaats. We organiseren samen met andere internaten een voetbalcompetitie. Je mag spelletjes spelen op je computer of bezig zijn op je gsm. De internen van de derde graad kunnen daarnaast ook de avond op hun kamer doorbrengen.

Welke ontspanningsactiviteiten organiseren jullie zoal? 

Wat doen jullie op woensdagnamiddag?

Aangepast aan elke leeftijd met aandacht voor groei naar zelfstandigheid en vrijheid organiseren we een zeer uitgebreide waaier aan activiteiten: boogschieten, bowlen, crea, fietstocht, ijsschaatsen, karabijnschieten, Kinepolis, koken, laddercompetitie, museumbezoek, muurklimmen, muziekkwis, squash, watersporten, zwemmen, zumba. Bekijk de korte impressies per vestiging en per leeftijd.

Mag ik op woensdagmiddag naar huis? 

Kan ik mijn sport nog verder beoefenen in mijn eigen club?

In afspraak met je ouders en de beheerder is het mogelijk om je activiteiten te blijven beoefenen tijdens de week. (muziekles, voetbaltraining, …. ) Er zullen voor jou persoonlijke afspraken gemaakt worden om je dagschema aan te passen.