Cirque Composé voor de internen

9 oktober 2019

Woensdag rond 19u vertrekt het internaat van Sint-Leo Hemelsdaele naar Cirque Composé in het cultuurcentrum van Brugge.  De avond is een verzameling van allemaal organisaties die samen aan 1 circusvoorstelling werken.

De show startte rond 20u en eindigde rond 21u30.  De show startte met een mevrouw genaamd Frida die ons een inleiding gaf wie ze was en zei dat ze gratis popcorn ging maken voor iedereen.

Toen het gedaan was startte de eerste stunt die ik persoonlijk de beste vond.Dat waren 2 mannen op een wip die salto’s en andere truckjes deden.  Daarna was het iemand die probeerde borden te laten draaien op 7 verschillende staven wat zeer leuk was omdat hij als blinddoek een emmer op zijn hoofd had.

Hierna vroeg Frida een meisje uit het publiek, omdat ze vergeten was in welke pot suiker en zout.  Nadat ze met de hulp van dit meisje te weten was gekomen in welke pot suiker zat en in welke zout, begonnen de acts terug opnieuw.

De volgende act was een wip met 3 mensen en pingpong ballen. Ze maakten salto’s op de wip en spuugden  pingpong ballen van de ene persoon naar de ander. Deze act was uitgevoerd met veel energie en interactie met het publiek.

Na deze acts kwam de man met de emmers weer aan bod. Nu waren er 3 emmers met nummers in die hij heel de tijd draaide zodat wij niet maar wisten waar de nummers zaten. Hij vroeg na elk “ showtje” met z’n emmers telkens aan het publiek waar de cijfers zich bevonden. Na verloop van tijd kwamen er steeds meer emmers bij. Tot wel 5 emmers om te eindigen.

Achter deze 2 acts kwam Frida terug op het podium. Ze probeerde nu het zout en suiker te mengen in een betonmolen wat niet echt goed verliep want ze viel er in.   Dit was hilarisch voor het publiek.

Tot slot was er nog een man die allemaal truckjes deed aan een lint. Dit was zeer mooi en spectaculair om te zien.

Na deze laatste act kwamen al de artiesten op het podium om het publiek te bedanken.

Dit was cirque composé 2019.

Floris Delahaye

3de jaar