Wintersfeer op internaat

17 januari 2018

Woensdag 17 januari 2018 was een speciale dag voor internaat SLHD. Op de vestiging St-Leo waren internen en opvoeders de hele middag in de weer om een gezellige avond op internaat voor te bereiden. Er was veel werk en er was veel wind die middag. Toch zijn ze erin geslaagd om de wind te trotseren en tenten, tafels, vlaggen, vuurkorven en planten een veilige plaats te geven op de speelplaats van de 1ste graadsschool. Lichtjes, vooral veel lichtjes en veel, heel veel kaarsjes in geprikte conserven en glazen bokalen werden overal rond gezet om te zorgen voor sfeer en gezelligheid als de duisternis viel.

Internen hebben samen met de opvoedsters 8 liter soep gemaakt, cake gebakken, chocomousse gemaakt en chocolademelk opgewarmd.

Na de avondstudie en het avondeten kwamen de ouders en de grootouders toe. Leraars van de lagere en secundaire school, directies en leden van de Raad van Bestuur werden onthaald met een overvloed aan licht en warmte. Wat een indrukwekkend zicht! Iedereen kon aanschuiven aan het overvolle en lekkere buffet. Mevrouw Els Bode en Meneer Benoit Haelemeersch hadden hedendaagse kampvuurklassiekers ingestudeerd op de gitaar. Alle aanwezigen zongen uit volle borst mee met Mia van Gorki, Dit is een nacht van Guus Meewis en Michel Delpèche kreeg de oma’s, leerlingen en opvoeders op de dansvloer met zijn meedanser “Pour un flirt avec toi”! De sfeer zat er in en hoe!

Na de zangstonde wachtten de acteurs van de hoofdact iedereen op in de tuin. Onder de bomen, met het feeërieke licht van de 1000 verspreide lichtjes keek iedereen bewonderend en verwonderend naar de vuuract. De vuurmannen jongleerden met hun vuurpijl alsof het niets was. Ze lieten de pijlen balanceren op hun rug, ze draaiden ze rond en rond in hun hand, gaven die pijl door aan elkaar, gingen vaak door de knieën terwijl ze de lange pijl draaiende hielden. Het vuurspuwen zelf was spectaculair en kondigde ook aan dat de act ten einde liep.

Het was voor de internen, de opvoeders en de genodigden een unieke avond. De avond was geslaagd omdat er sfeer was. Samen zingen zorgt voor verbinding en vonken en vuur zorgen voor warmte en verwondering. Meer moet dat niet zijn op een koude winteravond.